رئیس اداره پنبه و دانههای روغنی جهادکشاورزی گلستان از آغاز برداشت پنبه از سطح ۱۲ هزار هکتار از مزارع استان خبر داد.
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی «گلستان ما» به نقل از ایسنا، علی موسیخانی اظهار کرد: در سال زراعی جاری، ۲۵ هزار تن وش از ۱۲ هزار هکتار از اراضی دیم و آبی گلستان بهخصوص در گنبدکاووس، آققلا، گمیشان، گرگان، کردکوی و علیآباد کتول پنبه کشت شد.
وی با بیان اینکه برداشت وش پنبه از مزارع دیم و شهرستانهای واقع در مناطق شمالی گلستان از جمله گنبدکاووس، گمیشان و آق قلا شروع شده است، گفت: برداشت این محصول تا پایان آذر ماه امسال ادامه خواهد داشت.
رئیس اداره پنبه و دانههای روغنی جهادکشاورزی گلستان از آمادگی ۹ کارخانه پنبه در این استان برای خرید محصول تولیدی کشاورزان خبر داد و گفت: قیمت تضمینی خرید وش پنبه هرکیلو ۳۷ هزار تومان اعلام شده بود اما در کارخانهها بر حسب کیفیت محصول بین ۳۷ تا ۴۰ هزار تومان و با قیمت بالاتر از چیزی که اعلام شده خریداری میشود.
موسی خانی، «گلستان، لطیف، ساجدی و تابان» را از مهمترین ارقام داخلی کشت شده پنبه در گلستان برشمرد و افزود: در کنار این ارقام پنبه، برخی ارقام وارداتی نیز کشت شده است.
وی بر لزوم رعایت برخی توصیههای فنی از جمله پرهیز از برداشت غوزههای نارس، برداشت محصول زمانی که نیمی از غوزهها رسیده و الیاف آن خشک باشند، استفاده از گونیهای چتایی با الیاف کنفی یا پنبهای برای جمع آوری محصول و عاری بودن وشهای برداشتی از مواد خارجی مانند پوسته و برگ هنگام برداشت پنبه توسط کشاورزان تاکید کرد.
رئیس اداره پنبه و دانههای روغنی جهادکشاورزی گلستان تصریح کرد: کشت پنبه در استان گلستان که به سرزمین طلای سفید معروف است، هر ساله با مساعد بودن شرایط آب و هوایی از اردیبهشت ماه با ریختن بذر در مزرعه آغاز و برداشت محصول از این کشتزارها هم تا اواخر آذرماه پایان مییابد.
موسی خانی، پرهیز از اختلاط وشهای آفت زده، ملکوک، زرد که از روی زمین جمع آوری میشوند با وشهای سالم، جمع آوری و بسته بندی چینهای اول و دوم و ارقام مختلف به صورت جداگانه، انجام مبارزه با آفت عسلک در زمان داشت برای جلوگیری از چسبندگی الیاف و افت کیفیت و قیمت وش، پرهیز از برداشت وش در صبح زود و روزهای بارانی، نگهداری وشهای برداشتی در محیطی خشک و سرپوشیده، استفاده از نخهای پنبهای برای دوختن خلالها و استفاده از هورمون برگریز جهت یکنواختی رسیدن غوزهها و کاهش برگها و برداشت بهتر پنبه را از جمله توصیههای فنی برای برداشت وش توسط کشاورزان برشمرد.
انتهای خبر/
© کپی بخش یا کل هر کدام از مطالب گلستان ما با ذکر منبع امکان پذیر است.
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری گلستان ما در وب سایت منتشر خواهد شد
پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد